Categories
Uncategorized

20 de idei de activități pentru Crăciun și vacanța de iarnă

20 de idei de activități pentru Crăciun și vacanța de iarnă

Un ghid prietenos și foarte practic pentru părinții care sunt în căutare de activități de Crăciun simple și simpatice alături de copiii lor.

Foarte îndemânatică n-am fost niciodată. Nici răbdarea nu m-a dat afară din casă, între noi fie vorba, adică n-am fost genul acela de persoană pentru care duminica ideală este petrecută brodând sau migălind la niște creații handmade. Dar de când am devenit mamă și de când am pornit Mukibooks, mica noastră afacere de familie care pregătește cărți senzoriale cusute manual pentru bebeluși și copii, am început să pun preț pe acele momente în care cei mici și cei mari, laolaltă, își petrec timpul jucându-se, făcând activități simpatice, meșterind – într-un cuvânt, fiind pur și simplu împreună și bucurându-se unii de alții.

Luna decembrie a devenit momentul în care, parcă mai mult ca oricând, încerc să fac loc în program pentru timp, timp, timp cât mai mult alături de copiii mei. De când Ilinca și Jacob aveau cam un an am început să celebrăm Adventul – un obicei mai degrabă catolic care simbolizează perioada de așteptare și pregătire de dinaintea Crăciunului și care durează întreaga lună decembrie, până în Ajun. Ne petrecem după-amiezile meșterind proiecte drăguțe, gătind bunătăți care umplu casa de miros Crăciunesc, jucându-ne și bifând proiecte care mai de care mai creative – mi-e tare drag să le văd privirile încântate și mândria pe care o simt atunci când îmi spun câte un ”Mama, UITE ce am făcut, ia uite ce frumos este!”.

Așa că anul acesta am pregătit un eBook cu 20 dintre cele mai frumoase, originale și istețe idei de activități pentru Crăciun și vacanța de iarnă – 15 de la mine și familia mea, iar restul de la 5 creatori de conținut pe care cu siguranță îi știți și îi apreciați: Alexandra Lopotaru de la Povești din Bebelonia, Alexandra Corbu de la De vorbă cu mami, Amalia Veringă de la Parents Inc, Karina Simion de la Micul Marc și Diana de la Catinel.ro. Împreună, toate aceste 20 de activități sunt un ghid prietenos și mai ales practic pentru toți acei părinți care ar vrea să se apuce de joacă și activități, dar ezită pentru că nu știu de unde să înceapă, ce să pregătească, cum să procedeze și alte detalii de organizare de care am vrut să vă scăpăm. Pentru ca voi să vă concentrați pe lucrurile cu adevărat importante: joaca alături de copii și luminițele acelea vesele care apar în ochii lor atunci când sunteți împreună.

Descoperă eBook-ul chiar acum, de aici!

La ce folosesc toate aceste activități și jocuri din eBook?

Ideile din această carte au fost construite și testate la noi acasă ținând cont de toate acele mici elemente care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor: motricitatea fină, coordonarea mână-ochi, motricitatea grosieră, concentrarea, atenția, stimularea senzorială și dezvoltarea gândirii critice, logice. Toate sunt o urmare firească a informațiilor pe care, ca și creator de jucării educative, le folosesc și în proiectarea paginilor cu activități din cărțile senzoriale Mukibooks – sau a cunoștințelor pe care cei cinci creatori de conținut aleși de noi le-au dobândit de-a lungul timpului, din propria experiență alături de copii.

Însă dincolo de toate detaliile de mai sus care sună un pic pretențios și didactic, adevărul este că aceste jocuri constituie un pod, o punte de legătură între voi și copiii voștri, niște brațe deschise pe care voi le arătați, pentru ca ei să se simtă iubiți, încrezători și puternici. Timpul pe care îl petrecem alături de copii, construind împreună amintiri pentru mai încolo, este cel mai important cadou de Crăciun pe care putem să îl oferim celor mici. Singurul, de altfel, cu care realmente vor rămâne toată viața.

Descoperă eBook-ul chiar acum, de aici!

Iar dacă vă întrebați de la ce vârstă puteți începe toate aceste joculețe, eu vă spun doar atât: cu cât mai repede, cu atât mai bine! Chiar și de la un an încolo – iar dacă toddlerul vostru nu o să înțeleagă prea bine ce faceți și nu o să se poată implica așa cum poate v-ați dori, nu vă îngrijorați: el va rămâne cu senzația caldă și iubitoare a acestor zile, cu aerul festiv din casă, cu atmosfera de sărbătoare și cu atitudinea pozitivă, zâmbitoare a părinților săi. Până la urmă, nu despre asta este vorba când ne gândim la Spiritul Crăciunului?

Descoperă eBook-ul chiar acum, de aici!

Creează-ți cartea senzorială