Despre noi

Povestea noastră

Salut, eu sunt Viorica și ei sunt ajutoarele mele: Matthias, Ilinca și Jacob. Dacă ai puțin timp, te invităm să ne cunoști mai bine.

Jobul de mamă a venit la pachet cu multe întrebări, printre care și cele despre jucării. Îmi doream să le ofer copiilor mei cele mai bune jucării, dar nu știam cum să le aleg pe cele cu adevărat potrivite. Toate jucăriile de pe piață se auto-intitulau “educative”, și aveau liste lungi cu ce vor ști să facă după ce se vor juca cu ele. 3 ani mai târziu și multe ore de cercetat pe internet, am descoperit cărțile senzoriale de care și eu și Ilinca ne-am îndrăgostit pe loc. A mai trecut 1 an până când mi-am adunat forțele și mi-am spulberat fricile de a deveni mamă-antreprenor și am început să producem cărți senzoriale in Romania. De atunci, am crescut frumos și în fiecare zi ne bucurăm de munca noastră și simțim că realizăm ceva important.

Credem în părinți care cumpără responsabil și care își învață copiii să prețuiască experiențele, natura, oamenii, mai mult decât acumularea de jucării comerciale. Credem în părinți care cumpără jucării puține și bune, cu care copiii se pot juca liber, creativ, și care le dezvoltă imaginația. Vă invităm să vă gândiți bine înainte să faceți această investiție, și să testați o carte senzorială, dacă nu sunteți siguri. Vă invităm să petreceți cât mai mult timp cu copiii voștri și cu jucăriile lor.

Prețul cărților Mukibooks

Am primit de multe ori întrebarea “De ce sunt cărțile voastre așa de scumpe?” și vreau să vă răspund la ea foarte direct. Iată de ce:

  • toate materialele pe care le folosim (fetru, bumbac, lemn, plastic, capse, șnur, bile) sunt certificate pentru siguranța copiilor. Pentru că nu am putea vreodată să vindem o jucărie care să pună viața în pericol vreunui copil. Aceste materiale sunt greu de găsit, mai ales când lucrezi in serii mici, și sunt… ați ghicit, mult mai scumpe.
  • coasem TOT, nu lipim absolut nimic. De ce? Pentru că ața nu e toxică (spre deosebire de plasticul de la pistolul de lipit),și pentru că astfel jucăria va rezista mult mai mult. Știți cartea de care vă povesteam că eu și Ilinca ne-am îndrăgostit? Ei bine, era lipită cu pistolul de lipit și s-a dezmembrat mult prea repede.

Ne dorim ca produsele noastre să fie accesibile cât mai multor copii și de aceea vă asigurăm că încercăm să menținem prețurile cât de mici putem. Tot timpul anului. Nu veți găsi prea des la noi reduceri spectaculoase sau oferte “bombă”. Credem în jucării alese deștept, cu prețuri corecte.

Pentru Rita, cartea de la Mukibooks este activitatea ei preferată în mașina, un univers complex, cu ore nesfârșite de joacă!

Laura Cosoi, România

Cum facem și cât durează?

Fiecare pagină din cărțile Mukibooks este de fapt o jucărie separată, iar o carte conține 8, 10 sau 12 jucării puse împreună. Pentru pagina Anotimpuri, de exemplu, tăiem și apoi coasem 20 de forme din fetru (flori, frunze, fulgi), apoi 16 bucăți de arici, apoi 4 buzunare, în total facem 80 de operații diferite doar pentru o singură pagină. Ca să înțelegeți ce înseamnă pentru o carte cu 10 pagini, înmulțiți acest număr cu 10.

După ce toate paginile sunt gata, asamblăm paginile 2 câte 2 și coasem fiecare literă pe copertă. Coaserea unei cărți durează în medie 8 ore, la care se adaugă realizarea coperții, tăierea pieselor, a bumbacului și designul.

Ajută-ne să devenim mai buni!

Vrem să creăm jucării care nu doar se vând bine, ci care îmbunătățesc o părticică din viața celor care le primesc. Dacă ai 2 minute (pe ceas), am vrea să ne spui câteva lucruri despre nevoile tale și ale copilului tău.