FAQ

Ce sunt cărțile senzoriale și pentru ce vârstă sunt potrivite?

Cărțile senzoriale sunt jucării educative din material textil, personalizate, în care copiii lucrează cu mânuțele lor și își exersează motricitatea fină și creativitatea: sortează pe culori, închid nasturi, pun rufe la spălat etc. Cărțile senzoriale sunt ideale pentru bebeluși (+6 luni), toddleri (1-3 ani) și preșcolari (4-5 ani).

Cum pot să îmi creez propria carte senzorială, personalizată pentru copilul meu?

La Mukibooks, poți alege din 23 de activități diferite, fiecare reprezentând câte o pagină din cartea senzorială. Combină paginile cum vrei într-un Mukibook unic pentru copilul tău urmând 4 pași simpli:
1. Alege numărul de pagini.
2. Spune-ne numele copilului.
3. Alege coperta.
4. Alege activitățile potrivite pentru copilul tău (durează mai puțin de 1 minut).

Cum îi ajută jucăriile educative pe bebeluși?

Creierul copiilor mici crește extrem de rapid în primii 3 ani de viață, iar jucăriile educative bine alese îi ajută să își maximizeze acest potențial de dezvoltare antrenându-le imaginația, creativitatea și abilitățile motrice, cognitive și emoționale. Jucăriile senzoriale, de exemplu, stimulează coordonarea mână-ochi, dezvoltă simțurile tactil și vizual și stimulează bebelușii in diferite feluri pe măsură ce cresc.. De aceea, aceste jucării handmade reprezintă alegerea ideală pentru cadouri copii 1 an sau cadouri copii 2 ani.

Cum aleg o carte senzorială?

În alegerea unei cărți senzoriale, este important să fim atenți la câteva aspecte:
1. Cartea senzorială să fie recomandată pentru vârsta copilului;
2. Să poată fi personalizată cu activități potrivite pentru interesele copilului;
3. Să fie realizată din materiale calitative si rezistente;
4. Să fie sigură pentru copii și să fie certificată cu marcaj CE;
5. Să poată fi testată înainte de cumpărare sau să aibă recomandări vizibile de la alți părinți.

Cât costă o carte senzorială?

Prețurile cărților senzoriale variază dramatic între 50 de lei (cele doar cu imagini printate) și 1000 de lei (cele personalizate, cu multe pagini și detalii cusute). Prețul cărților Mukibooks începe de la 269 lei, iar acestea conțin între 6 și 12 jucării (activități de sine stătătoare) puse împreună într-un singur loc. Realizarea unei cărți senzoriale Mukibooks presupune multă muncă de culise pentru producerea unei jucării de cea mai bună calitate. Cercetăm, creăm, testăm și abia apoi vindem. Ne asigurăm că copilul primește materialul perfect pentru stadiul de dezvoltare în care se află, nu doar o jucărie frumoasă. Siguranța e pe primul loc, mai ales cand vine vorba de jucării bebeluși 6 luni. Coasem TOT, fiecare frunză, fiecare literă, nu lipim absolut nimic.

Unde și cum sunt produse cărțile senzoriale?

Realizăm toate jucăriile în România, iar mare parte din proces se întâmplă chiar în atelierul nostru de familie din Pitești. Coaserea unei cărți durează în medie 8 ore, la care se adaugă realizarea coperții personalizate, tăierea pieselor, a bumbacului și designul. Fiecare pagină din cărțile Mukibooks este de fapt o jucărie separată. Pentru pagina Anotimpuri, de exemplu, tăiem și apoi coasem 20 de forme din fetru (flori, frunze, fulgi), apoi 16 bucăți de arici, apoi 4 buzunare, în total facem 80 de operații diferite doar pentru o singură pagină. După ce toate paginile sunt gata, asamblăm paginile 2 câte 2 și coasem fiecare literă din nume pe copertă.

Sunt jucăriile Mukibooks certificate CE?

Da. Jucăriile Mukibooks sunt testate la un laborator independent, și toate materialele pe care le folosim sunt certificate conform standardului EN71-3:2019 (standardul european pentru siguranța jucăriilor). Bumbacul pe care îl folosim la coperți are certificare GOTS, cea mai înaltă certificare din lume pentru textile.

Care este timpul de livrare al unei comenzi?

În România, livrarea durează 3-4 zile de la plasarea comenzii.

În ce țări livrați comenzi? Pot cumpăra și din străinătate?

Cărțile senzoriale Mukibooks sunt livrate în toată lumea. Livrarea se realizează prin curier în aceste țări: România, Cehia, Germania, Ungaria, UK, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Austria, Italia, Elveția, Danemarca, Olanda, Suedia, Grecia, Irlanda, Franța, Belgia, Spania, Luxembourg, Finlanda, Letonia, Lituania, Estonia, Ucraina, Rusia, Croația, Slovenia, Portugalia, și prin poștă în restul țărilor din lume. Costurile de livrare pentru Europa sunt în jur de 40-50 lei.