Categories
Jucarii Uncategorized

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Sursa foto

Vă confruntați și voi în fiecare an, la fel ca mine, cu aceeași întrebare din perioada sărbătorilor “Oare ce cadou aș putea să îi iau lui X de Crăciun?”? Provocarea este și mai mare în cazul cadourilor pentru copiii mici pentru că aceștia nu ne pot comunica de fiecare dată ce își doresc și nici nu ne fac treaba mai ușoară cu un wishlist. Mai mult, dacă ne gândim că fiecare jucărie pe care o facem cadou copiilor noștri, nepoților sau altor micuți din viața noastră joacă un rol important în dezvoltarea lor, responsabilitatea alegerii celui mai potrivit cadou crește. Dar, așa cum se întâmplă cu multe experiențe legate de copii, satisfacția este și ea mai mare atunci când îi vedem zâmbind, crescând și jucându-se fericiți cu cadourile de la noi.

Când am creat Mukibooks, am avut în minte și ideea de a oferi fiecărui copil jucăria potrivită, adaptată nevoilor de dezvoltare ale fiecărei vârste și care să valorifice și să stimuleze imaginația celor mici. Jucăriile senzoriale permit copiilor să se joace liber într-un mod creativ și reprezintă totodată un instrument de învățare prin care ei își exersează anumite abilități, devin mai curajoși și încrezători. Cu alte cuvinte, o jucărie senzorială poate reprezenta cadoul perfect pentru micuți de Crăciunul acesta. Iată mai jos câteva sugestii de cadouri în funcție de vârstă.

Cadouri pentru bebeluși (6-12 luni)

La această vârstă, micuții explorează lumea din jur, inclusiv jucăriile pe care le primesc, cu toate simțurile: vizual, tactic, gustativ etc. Cărțile senzoriale Mukibooks sunt perfect sigure pentru a fi cercetate amănunțit de mânuțele bebelușilor, băgate în gură, trase și întoarse în toate felurile și pe toate părțile. Materialele și texturile diverse (bumbac, fetru, arici, lemn, fermoare, panglici, magneți, nasturi, poze) vor deschide lumea celor mici, care vor experimenta astfel lucruri noi.

Cărți senzoriale perfecte de cadou pentru bebeluși:

– Carte senzorială All-in-One Bebe

– Carte senzorială Animale & Natură Bebe

– Prima mea carte senzorială

Poți crea chiar propria carte Mukibooks combinând paginile cu activități cum vrei într-un Mukibook unic pentru copilul tău. Pentru a te ajuta să cumperi cartea pe care ți-o dorești, în perioada 16-25 noiembrie 2020, toate produsele din categoria “Creează-ți propria jucărie” au 15% reducere. Tot ce trebuie să faci e să folosești codul bucurie15 la checkout.

Cadouri pentru toddleri (12-36 luni)

Copiii mai măricei, de 1 an până la 3 ani, interacționează la un alt nivel cu cărțile senzoriale, fiind mult mai conștienți de activitățile propriu-zise incluse în ele. Toddlerii rămân concentrați chiar și peste 15 minute în compania unei jucării interactive de tipul cărților senzoriale.

Cărți senzoriale recomandate pentru cadou toddleri:

– Carte senzorială All-in-One Toddler

– Carte senzorială Animale & Natură Toddler

– Carte senzorială Activități practice Toddler

Cadouri pentru preșcolari (+36 luni)

În această etapă, copiii sunt deja conștienți de preferințele proprii în materie de jucării, știu ce își doresc și chiar își verbalizează dorințele de cadouri. Poate părea deci mai ușor să îi cumperi un cadou de Crăciun unui preșcolar decât unui bebeluș, însă este important să îl cunoști bine astfel încât să nimerești cadoul care să îi aducă zâmbetul pe buze.

Jucării senzoriale recomandate pentru preșcolari:

– Carte senzorială All-in-One Preșcolar

– Carte senzorială Activități Practice Preșcolar

– Rucsac senzorial Învățăm să ne îmbrăcăm

Iar dacă vreți să faceți cadou o carte senzorială Mukibooks, dar nu sunteți pe deplin deciși, puteți testa o carte cu 23 de activități timp de 7 zile.  

Cadouri sustenabile

Vă propun ca de acest Crăciun să încercați să faceți cadouri sustenabile pentru a vă ajuta pe voi înșivă ca părinți, pe copiii voștri, dar și mediul înconjurător.

Cum putem oferi cadouri sustenabile micuților?

O jucărie de calitate bună, rezistentă și lucrată cu atenție va înlocui zeci de jucării de calitate îndoielnică. Pentru a nu cădea în capcana de a cumpăra o grămadă de jucării inutile care se vor strica imediat sau cu care copilul se va juca doar o singură dată, faceți o listă cu jucăriile necesare (poate fi chiar lista către Moș Crăciun). 

– Cumpărând jucării realizate din materiale naturale, ne asigurăm că acestea sunt durabile, că nu se degradează în timp și nu se uzează imediat după ce au fost supuse tratamentului iubitor, dar uneori nu foarte blând, al copiilor.

– Este suficient să ne limităm la un singur cadou de persoană sau de familie, altfel vom ajunge cu casa plină de jucării în fiecare an.

– Pentru împachetarea cadourilor, putem folosi ambalaj reciclat și ușor reciclabil. O idee bună pe care îmi place să o implementez este să folosesc ca ambalaj chiar o parte din cadoul în sine. De exemplu, pun jucăria într-o cutie sau un recipient care pot fi refolosite ulterior pentru depozitare sau împachetez frumos cadoul într-o păturică sau un cearceaf.

– Suntem sustenabili atunci când susținem atelierele mici de jucării, care lucrează cu dăruire și pasiune la scară mică, nu producătorii care se bazează pe volume mari din dorința de a face profit.

Cadouri educative

Un alt lucru pe care vi-l propun de acest Crăciun este să dăruiți cadouri educative micuților din viața voastră. Știm cu toții tendința bunicilor, unchilor și mătușilor de a se întrece în numărul de jucării făcute cadou de Crăciun, însă ar trebui să primeze valoarea educațională pe care aceste cadouri o aduc în dezvoltarea celor mici.

Cum facem cadouri educative?

– Înainte de a cumpăra o jucărie cadou, aveți în vedere ca aceasta să poate fi explorată și descoperită de copii în faze și să poată fi folosită diferit în mai multe etape de vârstă. Un cadou inteligent nu va trece neobservat, iar jucăriile senzoriale sunt ideale în acest sens pentru că micuții descoperă noi și noi modalități de a se juca cu ele pe măsură ce cresc.

– Nu este suficient ca un cadou să vi se pară vouă ca adulți potrivit pentru copilul care îl va primi, ci întrebați-vă dacă activitatea din jucăria respectivă se potrivește cu personalitatea și preferințele copilului. Poate îi plac vehiculele sau culorile sau activitățile de construit etc. Fiți atenți la lucrurile de care este atras copilul pentru care cumpărați cadoul astfel încât să alegeți o jucărie prin care își va dezvolta abilități esențiale jucându-se cu pasiune.

– Atunci când copiii descoperă ceva singuri, pe pielea lor, ei învață mult mai mult decât am reuși noi ca adulți să îi învățăm în mod artificial. Un cadou potrivit este, de exemplu, o jucărie care îi menține pe copii implicați pe o perioadă mai lungă de timp. Ei aprofundează astfel o activitate și pun bazele unor deprinderi noi.

– Nu uitați! Cărțile senzoriale conțin, de fapt, mai multe jucării și mai multe tipuri de activități într-una singură, deci au implicit o valoare educațională mai mare decât o jucărie simplă, cu care copilul poate face doar un singur lucru.

Cel mai apreciat cadou – timpul petrecut cu copiii

Dincolo de orice beneficiu adus de o jucărie, nimic nu poate înlocui timpul pe care îl petrecem noi cu copiii. Implicați-i pe cei mici în activități de Crăciun încă de la o vârstă fragedă pentru a petrece timp de calitate cu ei, în care vă simt aproape și în siguranță, dar și pentru a-i face să înțeleagă treptat despre ce este vorba în perioada sărbătorilor.

Cititul cu copiii creează o conexiune specială cu aceștia, așa că de ce să nu ne orientăm în această perioadă festivă către cărți cartonate despre iarnă și Crăciun. O altă activitate amuzantă care îi ține implicați pe cei mici sunt cântecelele, deci puteți încerca niște colinde simple pe care să le cântați împreună, cu mic cu mare.

Sper că v-am dat câteva sugestii utile pentru o experiență relaxată de cumpărături de cadouri de sărbători. Ca în fiecare an, ne revine nouă, părinților, responsabilitatea, dar și plăcerea, de a-i face viața mai ușoară lui Moș Crăciun.

Creează-ți cartea senzorială