TOP 5 articole de parenting pe blogul Mukibooks în 2021


Lista ta scurtă cu articole de parenting pe care merită să le parcurgi, pentru că mii de părinți le-au iubit și pus în practică.
2021 a fost anul în care am transformat Mukibooks dintr-o simplă afacere într-o comunitate de părinți. Am scris peste 40 de articole pe blogul nostru care au ajuns la niște mii de mame și tați ce aveau nevoie de o mână de ajutor în creșterea copiilor. Iată cele mai citite articole de parenting de pe blogul Mukibooks:


1. Îmi cresc copiii trilingv, iar acesta este unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale vieții mele de părinte din Diaspora.
Îmi cresc cei doi copii trilingv și oricât de exotic ar suna asta, adevărul este că după aproape 4 ani în Diaspora pot spune că gestionarea unei case în care copiii vorbesc română, germană, cehă și aud încontinuu limba engleză este unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale vieții mele de părinte. Articolul acesta va descâlci puțin firele încurcate ale limbajului copiilor care au crescut auzind câte 2-3 limbi străine, iar Gabriela Hranovschi, educator Montessori și consilier pentru părinți, aduce informații, strategii și soluții.


2. Copiii mici și ecranele în era digitală: cât de mult îi expunem la tehnologie?
#EcranecuMăsură a fost proiectul nostru sincer și documentat despre dependența de ecrane a copiilor digitali, despre efectele pe termen scurt și lung ale telefonului mobil, dar și despre strategiile și alternativele pe care părinții din ziua de azi le pot urma pentru a limita timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor.


3. Iată 6 greșeli pe care le facem ca părinți pentru că nu mai știm să ne jucăm ca niște copii.
Copiilor le vine ușor și firesc să se joace, dar ce ne facem cu noi, adulții, care simțim de multe ori că, atunci când vine vorba de joacă, pare că suntem supuși unui test de astrofizică complexă: nu știm ce ar trebui să facem, la ce ar trebui să ne așteptăm, ce jucării să pregătim și cum ar trebui să interacționăm cu cei mici atunci când ne așezăm (un pic stingheri) alături de ei pe parchet. Așa că în acest articol am vrut să deconstruiesc joaca și să o explic pe înțelesul adulților. Cum ne jucăm când nu mai știm să ne jucăm?


4. Diversificare, mofturi la masă şi echilibru în farfurie: mic ghid pentru părinții care visează la mese fără stres şi fără scandal.
Interviu cu Paula Hizanu, food blogger la Mâncarea Șugubățului, despre diversificarea corectă, cele mai recente recomandări ale nutriționiștilor, goana după Bio, Eco și Organic, dar și despre responsabilitatea noastră de părinți față de felul în care copiii de azi vor face alegerile sănătoase de mâine în ceea ce privește mâncarea.


5. Dilemă: scoatem copiii afară zilnic, chiar și când vremea este capricioasă?
Ghidul părinților care ezită să scoată copiii afară din casă când vremea este schimbătoare + 5 activități pentru copii pe care le puteți face în aer liber primăvara aceasta.